Verdachte bompaketten FedEx blaast zichzelf op tijdens achtervolging

Verdachte bompaketten FedEx blaast zichzelf op tijdens achtervolging
21-03-2018 10:14 | Buitenland | auteur ANP

AUSTIN - Een man die ervan wordt verdacht in het Texaanse Austin een reeks bompakketten te hebben laten ontploffen, is woensdag tijdens een achtervolging door de politie om het leven gekomen. De politie heeft bevestigd dat de man zich in zijn auto heeft opgeblazen. Daarbij is een agent licht gewond geraakt.

De auto ontplofte op een snelweg in Round Rock ten noorden van de Texaanse hoofdstad Austin. De verdachte had een hotel in Round Rock verlaten waar hij al door politie in de gaten werd gehouden.

Sinds 2 maart zijn er in Austin door vijf bomexplosies twee doden en zes gewonden gevallen. Als eerste ontplofte een pakket voor de woning van een 39-jarige man die werd gedood. Tien dagen later volgden op één dag twee explosies waarbij een zeventienjarige jongen om het leven kwam. Afgelopen zondag raakten twee fietsers gewond toen een bom langs de weg ontplofte. De bom ging af met behulp van een draadje dat over de weg was gespannen.

Dinsdag ontplofte een pakket in een distributiecentrum van pakketbezorger FedEx. Dat leidde de politie naar een ander verdacht pakket in een andere vestiging van FedEx in Austin. De dader was zichtbaar voor bewakingscamera's op plekken waar hij pakketten verstuurde. Ook kregen rechercheurs aanwijzingen door het zoekgedrag op zijn computer.

De sporen leidden uiteindelijk naar de verdachte in Round Rock die volgens nieuwszender ABC 24 jaar oud was en uit het midden van de staat Texas kwam. Over zijn motieven is nog niets bekend.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden