Transport Online - FedEx ziet toekomst zonniger in

FedEx ziet toekomst zonniger in

FedEx ziet toekomst zonniger in
20-03-2018 22:55 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

MEMPHIS - De Amerikaanse pakketbezorger FedEx heeft zijn beste feestdagenperiode ooit achter de rug. Ook profiteerde het moederbedrijf van het Nederlandse TNT van lagere belastingen in de Verenigde Staten. FedEx heeft daarom zijn winstverwachting voor zijn hele gebroken boekjaar verhoogd.

De omzet kwam in het afgelopen derde kwartaal uit op 16,5 miljard dollar (13,5 miljard euro), tegen 15 miljard dollar een jaar eerder. Onder de streep resteerde zo'n 2,1 miljard dollar, waar een jaar terug nog 562 miljoen dollar winst werd geboekt.

Het bedrijf vaart wel bij de groei van online-winkelen. Er waren vorig kwartaal weer meer pakketjes te vervoeren en de vergoedingen daarvoor lagen eveneens wat hoger. FedEx kreeg tevens een belastingmeevaller van zo'n 1,2 miljard dollar.

Het bedrijf, dat ook grootste cargoluchtvaartmaatschappij ter wereld runt, rekent voor zijn hele boekjaar nu op een aangepaste winst per aandeel tussen de 15 dollar en 15,40 dollar. Voor de kerst ging FedEx nog uit van een bandbreedte van 12,70 tot 13,30 dollar per aandeel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions