Grote brand bij Drecht Coating Services Moerdijk

Grote brand bij Drecht Coating Services Moerdijk [+foto's]
20-03-2018 19:59 | Algemeen | auteur ANP

MOERDIJK - Op industrieterrein Moerdijk woedt een zeer grote brand in een loods van het bedrijf Drecht Coating Services. Er zijn geen slachtoffers gevallen, meldt de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Bij de brand komen dikke zwarte wolken vrij die richting Zevenbergen, Etten-Leur en Breda-Noord trekken. Mensen in die omgeving zijn via een NL Alert (een sms-bericht) gewaarschuwd ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer heeft een tiental wagens ingezet, waaronder drie hoogwerkers en twee schuimblusvoertuigen.

Rijkswaterstaat waarschuwt verkeer op de snelwegen A16 en A17 in de omgeving van Moerdijk rekening te houden met de rook. Maar vooralsnog trekt die op ruime hoogte over en lijken de gevolgen voor het verkeer mee te vallen, aldus Rijkswaterstaat.

Hoe het vuur is ontstaan is nog onduidelijk. Het bedrijf Drecht Coating Services levert speciale brandwerende coatings voor constructiematerieel.

Het industriegebied bij Moerdijk was vaker het toneel van grote branden. De grootste impact had de brand bij Chemie-Pack in 2011. Het bedrijf brandde volledig af. Bij Shell woedde in 2014 een flinke brand.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,470

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden