Ryanair stapt in bij prijsvechter Niki Lauda

Ryanair stapt in bij prijsvechter Niki Lauda
20-03-2018 13:39 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

DUBLIN - Ryanair neemt een meerderheidsbelang in de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij LaudaMotion. Vorige maand kocht voormalig Formule 1-wereldkampioen Niki Lauda de ooit door hem opgerichte prijsvechter uit de boedel van het failliete Air Berlin.

Met de deal wil Ryanair voet aan de grond krijgen op de Duitse en Oostenrijkse markt. Nu is Lufthansa daar nog oppermachtig. LaudaMotion, dat tot vorig maand nog Niki heette, vliegt vakantievluchten vanuit de twee landen. Het werd gezien als het meest aantrekkelijke onderdeel van Air Berlin.

Lufthansa zag eerder van de koop van Niki af wegens mededingingsbezwaren. Daarna besloot Lauda zijn oude maatschappij te kopen. Hij heeft partners nodig om LaudaMotion van de grond te krijgen.

In eerste instantie krijgt Ryanair een kwart van het bedrijf in handen. Zodra de mededingingsautoriteiten toestemming geven groeit dat belang tot driekwart. Daarvoor betaalt Ryanair ongeveer 50 miljoen euro. Daarnaast betaalt het 50 miljoen euro aan opstartkosten.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden