Clicky

 
Transport Online - 'Bonus NIBC-top absurd'

'Bonus NIBC-top absurd'

'Bonus NIBC-top absurd'
20-03-2018 11:27 | Financieel | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Vanochtend melden diverse media dat Paulus de Wilt, bestuursvoorzitter van de zakenbank NIBC, een bonus van 180 procent ontvangt bij de beursgang aanstaande vrijdag. "Absurd", reageert Gerard van Hees van FNV Finance. "Je vraagt je af onder welke steen de NIBC-top heeft geleefd de afgelopen dagen. Is alle commotie over de beloning van ING-topman Ralph Hamers aan hen voorbijgegaan?"

Volgens Van Hees omzeilt NIBC waarschijnlijk het 20%-bonusplafond door uit te gaan van een gemiddelde van 20 procent. Volgens de prospectus krijgen de leden van de Raad van Bestuur (RvB) de bonus ‘om de continuïteit van het bedrijf te garanderen’. Van Hees: "Als dat het argument is, dan zet ik vraagtekens bij een RvB die alleen maar met een vette bonus te behouden is. Het versterkt dus het beeld dat bankiers alleen maar met hun eigen salaris bezig zijn en niet met de klanten of medewerkers."

Staat der Nederlanden redde NIBC

De vakbondsbestuurder noemt de bonussen voor de NIBC-top een nieuwe klap voor het imago van de financiële wereld. Temeer vanwege de historie van NIBC. Van Hees: "We zijn het allemaal vergeten, maar NIBC heeft een oorsprong als wederopbouwbank. In 2008 stond de Staat der Nederlanden garant voor een lening van de Europese Centrale Bank. Ook NIBC klopte dus aan bij het Ministerie van Financiën."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden