Clicky

 Bureau voor Verkeersveiligheid en Vervoer in Denemarken trekt gewijzigde richtlijnen voor trailer-APK in

Bureau voor Verkeersveiligheid en Vervoer in Denemarken trekt gewijzigde richtlijnen voor trailer-APK in
20-03-2018 10:01 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

PUURS - Op 1 januari 2018 verschenen gewijzigde richtlijnen voor trailer-APK (Synsvejledning) met daarin een toegevoegde paragraaf die het gebruik van antilekmiddelen verboden maakte. Deze aanpassing, geïnitieerd door de Deense bandenassociatie, werd in de weken daarna verder bestudeerd door de directeur en leden van de Deense Vervoersparlementsraad.

Na kritische vragen te hebben ontvangen, stelde het Deense Bureau voor Verkeersveiligheid en Vervoer een diepgaand onderzoek in en concludeerde dat de wijziging van de richtlijnen onjuist was.

Dientengevolge is op 21 februari 2018 door de Deense Vervoersparlementsraad en de Minister van Transport besloten dat de richtlijnen met onmiddellijke ingang moeten worden teruggedraaid naar de oorspronkelijke richtlijnen. Antilekmiddelen worden in deze oorspronkelijke richtlijnen niet genoemd en mogen gewoon gebruikt worden in Deens-geregistreerde trailers.

DSV’s vloot bijvoorbeeld heeft momenteel meer dan 7.000 trailers waarvan de banden met Ultra-Seal zijn gevuld, en zal doorgaan met het vullen van banden van de gehele trailer-vloot met Ultra-Seal. DSV heeft een enorme vermindering geconstateerd in het aantal inrijdingen, klapbanden en stilstand bij trailers met Ultra-Seal gevulde banden, wat de verkeersveiligheid aanzienlijk verbetert.

Bovendien gaan deze banden ongeveer 35 procent langer mee dankzij een optimale bandenspanning door het gebruik van Ultra-Seal, wat zorgt voor minimale bandslijtage.

Foto's

  • VDS
    VDS
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats