Clicky

 
Transport Online - EU wil uitleg misbruik Facebook in VS

EU wil uitleg misbruik Facebook in VS

EU wil uitleg misbruik Facebook in VS
19-03-2018 13:51 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - EU-commissaris Vera Jourova reist maandag naar Washington voor gesprekken over databescherming. Zij wil opheldering van Facebook en de Amerikaanse overheid over mogelijk misbruik van privé-informatie van 50 miljoen Facebookgebruikers door het databedrijf Cambridge Analytica, liet de Tsjechische weten.

Zaterdag werd bekend dat de autoriteiten in Massachusetts een onderzoek instellen naar het vermeende misbruik. Cambridge Analytica zou de gegevens hebben gebruikt om profielen te maken van Amerikaanse kiezers. Zij werden vervolgens bestookt met gepersonaliseerde politieke advertenties, aldus The New York Times.

Volgens de Europese Commissie is het misbruik van persoonlijke gegevens voor politieke doeleinden onaanvaardbaar. "Vreselijk, als het wordt bevestigd, zei Jourova dit weekend al. "Dit willen we niet in de EU.’’

Ter verantwoording roepen

Ook het Europees Parlement is bezorgd. Voorzitter Antonio Tajani sprak van een "onacceptabele inbreuk op de privacyrechten van onze burgers'' als de beweringen waar zijn. "Het Europees Parlement zal een volledig onderzoek instellen en digitale platforms ter verantwoording roepen.’’ Leden van de commissie Burgerlijke Vrijheden en Justitie willen Facebook uitnodigen om de zaak te bespreken.

Jourova ontmoet in Washington de Amerikaanse minister Wilbur Ross (Handel) om te praten over Privacy Shield. Daarin zijn afspraken tussen de EU en de VS vastgelegd over bescherming van persoonlijke gegevens. Ze heeft ook een gesprek met justitieminister Jeff Sessions. Haar besprekingen met de ministers waren al gepland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions