Transport Online - Bijna 37.000 euro boete vanwege tachograaffraude

Bijna 37.000 euro boete vanwege tachograaffraude

Bijna 37.000 euro boete vanwege tachograaffraude
19-03-2018 10:02 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

KOLDING(DK) - De Deense politie heeft donderdag 15 maart een 50-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur staande gehouden op de snelweg in Kolding. Volgens de politie leek de chauffeur erg nerveus en al snel werd duidelijk waarom.

Tijdens de controle constateerden de agenten dat de rijtijd van de vrachtwagen niet geregistreerd net voor de staande houding.

Toen de vrachtwagen nader onderzocht werd vond men een zeer krachtige magneet die de tachograaf manipuleerde en waardoor de rijtijd niet meer werd geregistreerd.

De chauffeur bekende zijn frauduleuze praktijken en nadere inspectie toonde aan dat de chauffeur de afgelopen maand de magneet zeker tien keer had gebruikt. Dit resulteerde in ernstige schendingen van de rij- en rusttijden. De chauffeur en het Poolse transportbedrijf kregen vervolgens een totale boete van 275.000 kronen, vergelijkbaar met bijna 37.000 euro.

Omdat ze niet direct dit bedrag op tafel konden leggen is de vrachtwagen door de politie in beslag genomen.

De zaak zal voor de rechtbank worden gebracht waarbij het Deense openbaar ministerie een onvoorwaardelijk rijverbod in Denemarken zal eisen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions