Clicky


Rusland zet 23 Britse diplomaten uit

Rusland zet 23 Britse diplomaten uit
17-03-2018 09:47 | Buitenland | auteur ANP/RTR

MOSKOU - Rusland zet op korte termijn 23 Britse diplomaten het land uit. De Britse ambassadeur Laurie Bristow werd zaterdagochtend ontboden door het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou en kreeg daar de maatregel te horen.

De diplomaten krijgen van Rusland een week de tijd om het land te verlaten. Verder gaat de geplande opening van een Brits consulaat in Sint Petersburg voorlopig niet door.

De uitwijzing van de diplomaten is een vergelding voor de uitzetting van 23 Russische diplomaten uit Groot-Brittannië. Zij werden afgelopen donderdag op bevel van de Britse premier Theresa May uitgezet.

Aanleiding voor het diplomatieke conflict is de vergiftiging van voormalig dubbelagent Sergej Skripal en zijn dochter. De twee werden 4 maart bewusteloos aangetroffen op een bank in de Engelse stad Salisbury. Al snel bleek dat er zenuwgas was gebruikt en dat het om een aanslag ging.

Londen beschuldigt Rusland van betrokkenheid, maar Moskou ontkent dit. Volgens Moskou kunnen de Britten de beschuldigingen aan het adres van Rusland niet met bewijs staven.

Het Kremlin noemde het besluit van Londen om diplomaten uit te zetten "onverantwoordelijk''. Een woordvoerder zei dat alles erop wijst dat Groot-Brittannië Rusland aan het provoceren is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions