Oegema Transport breidt verder uit in Dedemsvaart

Oegema Transport breidt verder uit in Dedemsvaart
16-03-2018 20:09 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DEDEMSVAART - Wethouder Douwe Prinsse en directeur Sibbele Oegema van Oegema Transport hebben vrijdag 16 maart de koopovereenkomst ondertekend voor 1 hectare grond op bedrijventerrein De Rollepaal in Dedemsvaart. Met de aankoop van deze grond en de aankoop van 4,6 hectare in 2017 heeft Oegema Transport voldoende ruimte om in de nabije en verdere toekomst te groeien.

Dat de economie aantrekt, merkt de gemeente Hardenberg aan de verkoop van gronden. Het afgelopen jaar werd 14 hectare bedrijfsgrond verkocht in de gemeente. Vooral in de kernen Dedemsvaart en Hardenberg. De verkoop van de grond aan Oegema Transport is het laatste stuk van de gemeentelijke grond van De Rollepaal.

Familiebedrijf Oegema Transport wordt inmiddels door de vierde generatie Oegema's geleid. Het bedrijf is de afgelopen decennia flink gegroeid. Van vijf medewerkers in 1988 naar 500 in 2018. "De komende jaren verwachten we nog verder te groeien," vertelt directeur Sibbele Oegema.

"De transport- en opslagmarkt is volop in ontwikkeling. Het afgelopen jaar hebben we een nieuw warehouse van 5.000 m2 en een tankstation gebouwd. Met de nu aangekochte grond kunnen we in 2018 nog een warehouse van 8.500 m2 realiseren waar we plek hebben voor 9.000 pallets. De oplevering is gepland in oktober." Het transportbedrijf is 24 uur per dag 7 dagen in de week bezet.

Het bedrijf bezit in totaal vijftien hectare grond en heeft hiermee voldoende ruimte voor plannen in de toekomst. "Wij, maar ook de volgende generatie Oegema's kunnen dus ook nog alle kanten op hier in Dedemsvaart", vertellen Sibbele en Gina Oegema enthousiast.

"Het lijkt ons geweldig om straks de vijfde generatie Oegema's aan het roer te zien. Maar zo ver is het nog niet. Wij zijn nog jong en de volgende generatie moet eerst nog studeren."

Het transportbedrijf kiest bewust voor Dedemsvaart. In 1918 is het in Dedemsvaart gestart en er  nu nog steeds gevestigd. In 2019 viert Oegema Transport zijn honderdjarig bestaan. Volgens de eigenaren heeft dat alles te maken met de ruimte, de goede werkmoraal en het goede werkklimaat.

Wel is het belangrijk dat de regio goed bereikbaar blijft. De N377 is daarbij zeker een aandachtspunt. Naast de hoofdvestiging in Dedemsvaart heeft het bedrijf ook vestigingen in Culemborg en Brno (Tsjechië).NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden