Clicky


Tesla op hol door bedieningsfout

Tesla op hol door bedieningsfout [+foto]
15-03-2018 19:06 | Ongevallen | auteur ANP | Redactie TO

WORMERVEER - [update 22:15 uur] Een bedieningsfout is er de oorzaak van dat een Tesla donderdagmiddag op hol sloeg in Wormerveer (gemeente Zaanstad). Volgens de politie wilde de zeventigjarige bestuurster wegrijden uit een parkeervak toen ze een fout maakte. De elektrische auto schoot daardoor vooruit, ramde een paar paaltjes en raakte een fietsster.

Deze fietsster, een 43-jarige vrouw uit Wormerveer, kwam door de klap hard op de auto terecht en viel daarna op het wegdek. De Tesla schoot door en botste tegen een andere auto, die op zijn beurt een bromfiets raakte. De bestuurster van de brommer en haar bijrijder kwamen ten val. Daarna reed de Tesla nog tegen een fiets aan.

Het 43-jarige slachtoffer werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De anderen kwamen met de schrik vrij.

De politie heeft het rijbewijs van de Tesla-bestuurster ingenomen.

Een Tesla-woordvoerder laat donderdagavond aan de redactie van Transport Online weten: "We zijn in contact met de autoriteiten en verlenen onze volledige medewerking om vast te stellen wat er precies gebeurd is. In tegenstelling tot wat in de media werd gesuggereerd, is de betreffende auto niet uitgerust met het optionele Autopilot systeem.”