Clicky


Gevangenisstraf voor chauffeur die met telefoon bezig was en dodelijk ongeval op A7 veroorzaakte

Gevangenisstraf voor chauffeur die met telefoon bezig was en dodelijk ongeval op A7 veroorzaakte
15-03-2018 16:34 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

LEEUWARDEN - De Rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft een vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval. Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan een verkeersongeval in de zin van artikel 6 van de wegenverkeerswet. Hierbij kwam een man om het leven en liep een vrouw zwaar lichamelijk letsel op.

Zeer onvoorzichtig en onoplettend gehandeld

"Verdachte had als beroepschauffeur die reed met een beladen vrachtwagen een extra zorgplicht ten aanzien van zijn medeweggebruikers. Desalniettemin was hij tijdens het besturen van de vrachtauto handelingen aan het verrichten op zijn telefoon waardoor hij geen aandacht meer had voor de overige verkeersdeelnemers en een botsing niet kon voorkomen. Verdachte heeft door voornoemd gedrag zeer onvoorzichtig en onoplettend gehandeld. Er is geen sprake van roekeloosheid", aldus de rechter.

Gevangenisstraf en rijontzegging

De rechtbank heeft aan de chauffeur een gevangenisstraf opgelegd van negen maanden en een ontzegging van de bevoegdheid motorrijtuigen te besturen voor de duur van 36 maanden, waarvan 18 maanden voorwaardelijk en met een proeftijd van drie jaren.