Transport Online - 'Hackers wilden olieraffinaderij opblazen'

'Hackers wilden olieraffinaderij opblazen'

'Hackers wilden olieraffinaderij opblazen'
15-03-2018 16:10 | Haven Nieuws | auteur ANP

NEW YORK - Een olieraffinaderij in Saudi-Arabië blijkt in augustus getroffen door een cyberaanval. De hackers wilden niet zomaar gegevens stelen of de installatie stilleggen, maar ze wilden waarschijnlijk het complex saboteren om een dodelijke explosie te veroorzaken.

'Meer dan twaalf' cyberonderzoekers hebben tegen The New York Times gesproken over de digitale aanval. Ze willen niet zeggen om welke raffinaderij het gaat en hoe de hackers daar zijn binnengekomen. Ze wijzen ook geen mogelijke daders aan. Ze zijn bang dat ze nog een keer proberen toe te slaan.

De onderzoekers gaan ervan uit dat de hackers werden gesteund door een staat. De schadelijke software was op maat gemaakt, dus ze moeten veel geld tot hun beschikking hebben gehad, en er was geen duidelijke manier om geld te verdienen aan de aanval.

De hackers drongen door in het zogeheten Triconex-systeem van de raffinaderij. Dat zorgt ervoor dat de elektrische spanning, de druk en de temperatuur in de raffinaderij stabiel blijven. Het systeem wordt gebruikt in ongeveer 18.000 complexen in de wereld, waaronder kerncentrales en waterzuiveringen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,684
Diesel1,266

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions