Negentig nieuwe Volvo hybride bussen voor MIVB-STIB

Negentig nieuwe Volvo hybride bussen voor MIVB-STIB
15-03-2018 10:21 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Volvo Buses heeft een order van MIVB-STIB ontvangen voor 90 hybride bussen. Met deze order heeft Volvo Buses nu wereldwijd 4.000 bussen en in België bijna 200 bussen uit het Electromobility gamma verkocht.

Het merendeel van de bussen zal dit jaar nog geleverd worden en in dienst worden genomen. Het order omvat eveneens onderhoud en herstelling dat door Volvo Truck Center Brussels zal uitgevoerd worden. Hiervoor zullen vijf extra gespecialiseerde techniciens worden aangenomen en opgeleid.

Met deze nieuwe order voor hybride bussen, neemt Volvo Bus een belangrijke stap in de verdere uitbreiding en modernisering van het openbaar vervoer in Brussel. Het doel van Brussel is om de volledige vloot tegen 2030 te elektrificeren.

“België blijft het voortouw nemen in de evolutie naar schoner en stiller stadsvervoer. Een jaar geleden ontvingen we een even groot order voor elektrische hybride bussen van de TEC voor de steden Charleroi en Namen. Nu kiest Brussel ook bewust voor onze technologie. Dit is echt een bijzonder groot succes en het brengt ons totaal aantal geëlektrificeerde bussen naar meer dan 4000 voertuigen,” aldus Håkan Agnevall, President Volvo Buses.

Volvo heeft al 90 hybride en 101 elektrische hybride bussen in België verkocht. Het Electromobility gamma van Volvo Buses omvat hybride, elektrische hybride en 100 procent elektrische bussen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden