Clicky


UPS kondigt grote capaciteitsuitbreiding aan in Nederland

UPS kondigt grote capaciteitsuitbreiding aan in Nederland
14-03-2018 11:41 | Uitslagen | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - UPS kondigt vandaag aan klanten in en rond Utrecht vanaf heden te bedienen vanuit een nieuw sorteer- en bezorgcentrum van maar liefst 12.000 vierkante meter. Met de mogelijkheid om tot 6.800 pakketten per uur te verwerken, een toename van 225 procent ten opzichte van de vorige locatie, is het nieuwe gebouw momenteel het grootste pakketcentrum van UPS in Nederland.

Utrecht is de op één na snelst groeiende stedelijke economie van Nederland, en realiseerde in 2016 een economische groei van 2,4 procent, voornamelijk als gevolg van een toestroom aan detail- en groothandelsbedrijven.

“We zien een groeiende vraag naar onze diensten van klanten in het hart van Nederland, met name in de detailhandel- en B2C-segmenten”, aldus Tim Helsen, country manager UPS Nederland. “Het vergroten van onze capaciteit komt als antwoord op die vraag, en stelt ons in staat om op betrouwbare en efficiënte wijze bedrijven in de regio Utrecht te blijven koppelen aan kansen die zich over de hele wereld voordoen, via het slimme wereldwijde logistieke netwerk van UPS.”

Er werken meer dan 240 mensen in het nieuwe gebouw en het bedrijf verwacht in het komende jaar extra banen toe te voegen. Er is ruimte voor meer dan 120 bestelwagens, een verdubbeling ten opzichte van de vorige UPS-locatie in Utrecht.

De nieuwe UPS-vestiging in Utrecht, ter waarde van €16 miljoen euro, maakt deel uit van een meerjarig miljard investeringsplan – tot 2019 – om het logistieke netwerk van UPS in Europa te laten groeien. Hierdoor worden bedrijven en economieën met elkaar verbonden via internationale handel. Eind 2017 kondigde UPS een nieuw sorteer- en bezorgcentrum voor pakketten in Eindhoven aan, wat met €130 miljoen de grootste investering in UPS’ meer dan 30-jarige geschiedenis in Nederland was.

UPS is al sinds 1985 actief in Nederland en beschikt momenteel over 19 locaties in het hele land. Naast de kleine pakketcentra, heeft UPS ook locaties voor contractlogistiek, waaronder 66.000 vierkante meter aan magazijnen voor healthcare-logistiek in Venlo en Roermond. Deze locaties bieden klanten verschillende diensten, waaronder temperatuurbeheersing, een geformaliseerd kwaliteitsmanagementsysteem en een compliance programma.