Yusen Logistics Edam kiest bewust voor DAF XF 'Silent'

Yusen Logistics Edam kiest bewust voor DAF XF 'Silent' [+video]
14-03-2018 10:15 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

EDAM - Onlangs heeft Truckland samen met Feld Carrosserie B.V. uit Hoorn een nieuwe op maat gemaakte DAF XF 450 FAN “Silent” aan Yusen Logistics Edam B.V. geleverd.

De DAF is geheel klant specifiek ontwikkeld om door heel Europa vooral grote drukkerijmachines te leveren, installeren, verhuizen of te demonteren. De keuze voor de DAF XF 450 FAN “Silent” is een weloverwogen beslissing geweest met het oog op de toekomst.

Jan Has (Yusen Logistics Edam B.V.) vertelt: ”De huidige Euro 6 motoren zijn al erg schoon, daarom hebben we gekeken naar vrachtauto’s met motoren die geschikt zijn voor het alternatieve brandstoftype HVO. HVO is een synthetische diesel die gemaakt wordt van afval- en reststromen. Deze brandstof zorgt voor een verlaging in CO2-uitstoot als er gekeken wordt naar de 'well to wheel' keten. Tijdens het samenstellen van de truck kwamen de HVO geschikte motoren in combinatie met een “Silent” een pakket beschikbaar. We rijden door heel Europa van Ierland tot Bulgarije en van Portugal tot Finland. Daarom hebben we de keuze gemaakt voor de “Silent” versie. Aangezien er al diverse landen bezig zijn met het stiller krijgen van de vrachtwagens.”

Jeroen Rotman van Truckland vertelt; “De DAF XF sloot dus erg goed aan op de wensen en behoeftes van de klant, iets dat wij als Truckland altijd als doel hebben. De luxe opties in de cabine voor de chauffeurs in combinatie met de klant specifieke uitvoering maakt deze truck uitermate geschikt voor het internationale werk en geeft de truck een vooruitstrevende uitstraling.”

Door Feld Carrosserie is de carrosserie o.a. voorzien van extra stempelpoten aan de achterzijde, ferry ogen, 3,5 tons Dhollandia laadklep, onderbouwkoppeling met chauffeursvriendelijke aansluitingen, lier in het chassis, laadbak bekleed met tapijt en verdiepte bindrailsen en aan beide buitenzijden RVS opbergkisten voor de extra accu’s, het reservewiel en de benodigde materialen. “Een hoop puzzelwerk, maar het is uiteindelijk allemaal gelukt” aldus Guido Mantel van Feld Carrosserie uit Hoorn. “Een dergelijk voertuig, geheel op klantwens gebouwd, is natuurlijk een pracht object om te mogen leveren in deze specifieke uitvoering.”

De chauffeurs zijn direct na de overdracht van de vrachtwagen gaan laden in Limburg en aansluitend vertrokken naar Valencia in Spanje.

Yusen Logistics Edam B.V. zal binnen enkele weken nog een zelfde DAF XF aanschaffen voor het nationale en internationale transport. Deze DAF zal uiteraard weer in samenwerking met Truckland en Feld Carrosserie worden samengesteld vanwege de zeer prettige samenwerking.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier