Tot 30 jaar cel geëist voor 'vergismoord' op dj Djordy Latumahina

Tot 30 jaar cel geëist voor 'vergismoord' op dj Djordy Latumahina
13-03-2018 18:00 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Tegen de verdachten in de zogenoemde Amsterdamse vergismoordzaak op dj Djordy Latumahina zijn langdurige celstraffen geëist. Het Openbaar Ministerie (OM) vroeg dertig jaar gevangenisstraf voor de twee vermeende schutters, Djurgen W. en Tony D. en voor de vermoedelijke 'organisator' van de liquidatie Cedric R. De twee andere hoofdverdachten Ulrich B. en Wendell R. moeten als het aan het OM ligt 25 jaar de cel in.

Tegen 'hulpjes' Benito L. en Giovanni D. werd respectievelijk tachtig dagen cel, waarvan veertig voorwaardelijk, en 48 weken, waarvan 24 weken voorwaardelijk, geëist.

Latumahina werd op 8 oktober 2016 in het bijzijn van zijn vriendin en dochtertje onder vuur genomen in een parkeergarage in Amsterdam-West. Hij stierf ter plekke. De vrouw werd doorzeefd door zes kogels en raakte zwaargewond. Ze moet leven met een handicap. Het kind van toen twee jaar oud bleef ongedeerd. De dj was vermoedelijk niet het beoogde doelwit. Hij reed echter in eenzelfde auto en woonde in hetzelfde appartementencomplex.

Volgens het OM hebben de verdachten de nabestaanden van het slachtoffer een ,,onmenselijk en onherstelbaar'' leed aangedaan. Zij hebben volgens de officier van justitie levenslang gekregen door deze zogenoemde vergismoord. ,,De verdachten hebben in het korte tijdsbestek niet de moeite genomen om te kijken of ze daadwerkelijk het beoogde doelwit hebben beschoten.'' Het feit dat zo ieder willekeurig gezin kan worden getroffen door een criminele afrekening, werkt volgens de officier dan ook strafverzwarend.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier