Russische balling Nikolai Glushkov dood aangetroffen in Londen

Russische balling Nikolai Glushkov dood aangetroffen in Londen
13-03-2018 17:06 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De Russische balling Nikolai Glushkov, die bevriend was met wijlen oligarch Boris Berezovski, is dood aangetroffen in zijn huis in Londen. Dat heeft zijn advocaat gezegd, meldde The Guardian.

Het lichaam van de 68-jarige Glushkov werd laat op maandagavond door zijn familie en vrienden ontdekt. De oorzaak van de dood is nog niet duidelijk.

In de jaren negentig werkte Glushkov voor de staatsluchtvaartmaatschappij Aeroflot en het LogoVAZ-autobedrijf van Berezovski. In 1999, toen Berezovski in onmin raakte met president Poetin en naar het Verenigd Koninkrijk vluchtte, werd Glushkov beschuldigd van het witwassen van geld en fraude. Hij bracht vijf jaar door in de gevangenis en kwam in 2004 vrij.

De afgelopen jaren woonde Glushkov in Londen, waar hij politiek asiel kreeg. In 2011 getuigde hij in een rechtszaak die Berezovski had aangespannen tegen zijn collega-oligarch Roman Abramovitsj, die goede banden met het Kremlin onderhoudt.

De dood van Glushkov komt na de recent ontstane ophef rond een aanval met zenuwgas op de Russische ex-dubbelspion sergei skripal en zijn dochter vorige week zondag in Zuid-Engeland. Beiden liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De Britse politie zei dat de onverklaarbare dood van 'een man' in Londen geen verband houdt met de poging tot moord op de voormalige Russische dubbelspion in Salisbury. De politie noemde de naam van Glushkov niet, omdat hij formeel nog niet geïdentificeerd is.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier