Transport Online - Kleine toename vrachtvervoer voor Brussels Airport

Kleine toename vrachtvervoer voor Brussels Airport

Kleine toename vrachtvervoer voor Brussels Airport
13-03-2018 11:45 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Het vrachtvervoer op Brussels Airport is licht toegenomen met 0,8 procent. De gevlogen vracht is licht gedaald met 3,0 procent ten opzichte van februari vorig jaar, terwijl de getruckte vracht is sterk toegenomen met 13,8 procent.

Net als in januari van dit jaar is de daling het sterkst in het volvrachtsegment (-18,4 procent). De daling bij het volvrachtsegment komt door het vertrek of de afbouw bij verschillende vrachtluchtvaartmaatschappijen omwille van de strengere Brusselse geluidsnormen. De daling wordt deels gecompenseerd door een mooie stijging bij het vrachtvervoer aan boord van passagierstoestellen (+13,7 procent). Zoals in de vorige maanden, kan deze stijging worden toegeschreven aan de lancering van nieuwe vluchten in de afgelopen maanden door onder meer Hainan en Emirates.

De vracht bij de expresdiensten is quasi stabiel gebleven (-0,2 procent).

De getruckte vracht is sterk gestegen, met 13,8 procent ten opzichte van februari 2017. Deze stijging is te verklaren door een tekort aan capaciteit aan boord voor een aantal bestemmingen en door het feit dat verschillende bestemmingen niet rechtstreeks vanaf Brussels Airport worden aangevlogen zodat een deel van deze vracht via de weg naar andere luchthavens moet worden vervoerd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,678
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions