Clicky

 Tien wielklemmen aangebracht bij fout geparkeerde vrachtwagens in Rotterdam

Tien wielklemmen aangebracht bij fout geparkeerde vrachtwagens in Rotterdam [+foto]
13-03-2018 09:54 | Controles | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Vrachtwagenchauffeurs mogen in Rotterdam en Den Haag alleen nog parkeren in de vakken op de parkeerplaatsen langs (snel)wegen en op aangewezen truck- en trailerparkings in de gemeente. Doen zij dit niet dan worden zij bekeurd, krijgen een wielklem of werden weggesleept.

Afgelopen weekend zijn er door stadswachten in Rotterdam in totaal tien wielklemmen gezet op vrachtwagens. Voor 95 euro boete wordt de wielklem vervolgens weer verwijderd.

In de Metropoolregio Rotterdam en Den Haag (MRDH) mag alleen geparkeerd worden op de daarvoor aangewezen plaatsen. Ditzelfde geldt voor de rustplaatsen langs de snelwegen.

Foutief geparkeerde vrachtwagens en trailers zorgen voor overlast en onveilige verkeersituaties. Binnen het gebied dat de Metropoolregio Rotterdam en Den Haag beslaat wordt er daarom actief gehandhaafd. Niet alleen langs de snelweg, maar ook binnen de gemeenten in de regio. De handhavers kunnen een bekeuring van € 95 uitschrijven, een wielklem plaatsen of de vrachtwagen laten verwijderen. Aan wegslepen en opslaan zijn hoge kosten verbonden.

Parkeren in de Rotterdamse haven

In de haven van Rotterdam geldt een streng parkeerbeleid, hier wordt ook actief op gehandhaafd. Vrachtwagens en trailers mogen tussen 20.00 uur en 06.00 uur alleen worden geparkeerd op de met borden aangegeven plekken. Het Havenbedrijf Rotterdam biedt voldoende alternatieven om in het Rotterdamse havengebied te kunnen parkeren op beveiligde truckparkings. De locaties, parkeerkosten, voorzieningen, en dergelijke van de diverse truckparkings en parkeerplaatsen staan op de website van het Havenbedrijf Rotterdam. 

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,108
Diesel1,928

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions