Clicky

 
Transport Online - Politiek blij dat ING loonvoorstel intrekt

Politiek blij dat ING loonvoorstel intrekt

Politiek blij dat ING loonvoorstel intrekt
13-03-2018 08:47 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Politieke partijen in de Tweede Kamer zijn blij dat ING afziet van de forse loonsverhoging voor topman Ralph Hamers. De bank is gezwicht onder druk van de felle afwijzende reacties uit samenleving en politiek.

GroenLinks-leider Jesse Klaver, die werkt aan een wet om zulke loonsverhogingen voor bankiers te dwarsbomen, spreekt van een "belangrijke overwinning''. Wel gaat GroenLinks door met de wet. "Om ook in de toekomst de buitensporige salarisverhogingen van bankiers te voorkomen.''

Regeringspartijen CDA en D66 zijn ook tevreden dat ING zich heeft bedacht. "En terecht!'' reageert D66-Kamerlid Steven van Weyenberg op Twitter. "Druk van klanten, Kamer en regering werkt.'' Zijn CDA-collega Erik Ronnes: "Gelukkig trekt ING bizarre loonsverhoging in. De vraag blijft wel hoe het zover heeft kunnen komen.'' Ronnes maakt uit de affaire op dat ,,de kloof tussen bankentop en maatschappij nog levensgroot'' is. Hij waarschuwt dat het "laatste woord hierover nog niet gezegd'' is.

D66-Kamerlid Steven van Weyenberg stelt op Twitter vast dat "druk van klanten, Kamer en regering werkt.'' Zijn CDA-collega Erik Ronnes vindt het "gelukkig dat ING bizarre loonsverhoging intrekt. De vraag blijft wel hoe het zover heeft kunnen komen.'' Ronnes maakt uit de affaire op dat "de kloof tussen bankentop en maatschappij nog levensgroot'' is. Hij waarschuwt dat het "laatste woord hierover nog niet gezegd'' is.

Ook voor SP-Kamerlid Renske Leijten is de kous nog niet af. "OK, verhoging van de baan! Stap 1 is gewonnen. Nu door met échte mogelijkheden om in te grijpen bij bizarre beloningsvoorstellen'', reageert ze op Twitter. Ook de PvdA wil "doorgaan met strengere wetgeving, hogere buffers en het scheiden van nuts- en zakenbankieren. ING toont aan dat we niet moeten verslappen in de strenge aanpak van de financiële sector. Anders komt de verziekte bonuscultuur weer terug die tot de financiële crisis heeft geleid.''

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,982
Diesel1,625

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions