Transport Online - Nieuwe DAF XF 480 6x2 FAN low deck voor Visser Transporten

Nieuwe DAF XF 480 6x2 FAN low deck voor Visser Transporten

Nieuwe DAF XF 480 6x2 FAN low deck voor Visser Transporten
11-03-2018 14:22 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BOLSWARD - Vandaag, zondag 11 maart, mocht Bedrijfswagen Service Friesland een bijzonder mooie nieuwe DAF afleveren. Zij mochten de sleutels overhandigen van een nieuwe DAF XF 480 FAN 6x2 Super Space Cab aan Visser Transporten in Bolsward.

Bijzonder is deze nieuwe DAF XF 480 door dat het een 6x2 FAN-uitvoering is. FAN-uitvoering betekent dat de truck is voorzien van een uitvoering met een gestuurde naloop as. De nieuwe naloop as kenmerkt zich door een volledig nieuw ontwikkeld EHS-stuursysteem (Electric Hydraulic Steering). Dat is allereerst zo’n 30 kilo lichter voor extra laadvermogen.

Daarnaast is de besturing nog preciezer. Omdat de EHS op basis van de snelheid én de wielbasis continue de optimale stuurhoek van de wielen van de achterste as bepaalt. Dat voordeel komt vooral tot zijn recht bij het rijden in stedelijke gebieden en bij manoeuvreren. Doordat wrijvingsverliezen zijn geminimaliseerd. En omdat de stuurpomp alleen actief is als er gestuurd wordt, wordt er een extra brandstofbesparing van een procent gerealiseerd.

Bij snelheden boven de 40 kilometer per uur, fixeert de as zich in de middenpositie. Dat garandeert maximale voertuigstabiliteit en voorgroot de brandstofefficiency. Verder telt de nieuwe stuurinrichting aanmerkelijk minder onderdelen. Dat komt de robuustheid en de betrouwbaarheid van het systeem ten goede. De EHS wordt op de 6×2 XF FAN aangevuld met een aangepaste luchtvering. Waardoor het chassis snel 90 millimeter kan zakken. En 185 millimeter kan liften voor het laden en lossen van onder meer wissellaadbakken.

Verder is de nieuwe XF uitgevoerd met een MX-13 motor. Met een TraXon automatische versnellingsbak met 12 versnellingen.

Deze nieuwe truck is voorzien van een BDF-systeem, en zijn er gereedschapskisten opgebouwd door carrosseriebouwer De Haan Hallum.

Visser Transporten Bolsward en Bedrijfswagen Service Friesland gaan al even samen terug in de tijd. Een tijd waarin BSF al vaker een DAF CF of oplegger aan Visser Transporten Bolsward heeft mogen afleveren. Het is een transportbedrijf welke al zeer lange tijd in het logistieke transport bekend is. Namelijk al meer dan 75 jaar.

75 jaar waarin Visser Transporten al ruime ervaring heeft opgebouwd. Waarin zij zijn uitgegroeid tot een onderneming gespecialiseerd in distributie van bouwmaterialen, aanverwante goederen en gekoelde- en diepvriestransport. Een specialiteit van Visser Transporten is “verhuizingen”.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions