Clicky

 Energie-aanbieder E.ON koopt Innogy van RWE

Energie-aanbieder E.ON koopt Innogy van RWE
11-03-2018 14:09 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

ESSEN - De Duitse energie-aanbieder E.ON neemt Essent-moeder Innogy over van branchegenoot RWE. Daar hebben de bedrijven een principeakkoord over bereikt, maakten ze zondag bekend. Naast de 76,8 procent van Innogy die RWE in handen heeft, doet E.ON ook een bod op de resterende aandelen.

In een ingewikkelde deal ruilen E.ON en RWE verder aandelen en bezittingen uit. Zo krijgt E.ON uiteindelijk de consumenten- en netwerktak van Innogy in handen en 1,5 miljard euro van RWE. RWE houdt de hernieuwbare energie-tak van Innogy en krijgt ook de E.ON-divisie die zich daar mee bezig houdt. Verder krijgt RWE een belang van net geen 17 procent in E.ON, het minderheidsbelang dat E.ON had in twee kerncentrales, de gasopslagtak van Innogy en Innogy's belang in een Oostenrijkse energie-aanbieder.

Uiteindelijk wordt E.ON zo een bedrijf dat zich richt op energienetwerken en het leveren van energie aan consumenten. RWE richt zich op de opwekking van energie.

Innogy was juist ontstaan toen RWE zijn activiteiten op het gebied van schone energie, netwerken en zijn consumententak afsplitste. De traditionele energiecentrales bleven in RWE achter. E.ON maakte een vergelijkbare ontwikkeling door en splitste zijn kolen- en gascentrales af naar het bedrijf Uniper.

Als de beide bedrijven akkoord zijn kan het principe-akkoord worden omgezet in een definitieve deal. Daarna moeten toezichthouders nog akkoord gaan met de plannen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,108
Diesel1,928

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions