Clicky

 
Transport Online - Koningspaar bakt pannenkoeken voor NLdoet in Pijnacker

Koningspaar bakt pannenkoeken voor NLdoet in Pijnacker

Koningspaar bakt pannenkoeken voor NLdoet in Pijnacker
10-03-2018 14:09 | Binnenland | auteur ANP

PIJNACKER - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zaterdagochtend in Pijnacker (Zuid-Holland) meegedaan aan de nationale vrijwilligersactie NLdoet. Het koningspaar kwam helpen in 't Hofland, een voormalig seniorencomplex. De ouderen die voorheen in het complex woonden, kregen een lunch aangeboden door de nieuwe bewoners van het pand. Ook speelden ze samen Oudhollandse spelletjes.

In 't Hofland wonen sinds vorig jaar jonge statushouders en starters op de woningmarkt. Die bedachten de lunch samen met Network Young Generation, als mogelijkheid om bruggen te slaan tussen jong en oud. Koning en koning sloten zich daar tot ieders verrassing bij aan en doken ook de keuken in om pannenkoeken te bakken.

"Het is heel belangrijk dat zoveel mogelijk mensen bij de maatschappij worden betrokken", duidde Willem-Alexander het belang van de vrijwilligersacties van NLdoet. Máxima vertelde dat in de toekomst ook de prinsessen gaan meedoen. "Vandaag hadden ze werk op school, maar ze willen zeker meedoen."

Prinses Beatrix had vrijdag in Amersfoort al meegedaan aan NLdoet. In een kinderdagopvang maakte ze leer- en spelmateriaal en hielp ze mee met het opruimen van de speelruimte achter het gebouw. Ook prins Bernhard en prinses Annette waren daarbij.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden