Clicky

 
Transport Online - Grote brand bij Karsten tenten in Zwaag [+video]

Grote brand bij Karsten tenten in Zwaag

Grote brand bij Karsten tenten in Zwaag [+video]
09-03-2018 20:26 | Binnenland | auteur ANP

ZWAAG - In een bedrijfspand waarin tenten staan in het Noord-Hollandse Zwaag woedt vrijdagavond een grote uitslaande brand. Bij de brand is zeer waarschijnlijk asbest vrijgekomen. Een gebied is afgezet en onderzoek moet uitwijzen hoever de asbest zich heeft verspreid, hoeveel deeltjes zijn vrijgekomen en hoe ermee om moet worden gegaan.

Bij de brand komt flink wat rook vrij. Naar verwachting duurt de rookoverlast nog wel een tijdje. De hulpdiensten waarschuwen met een NLAlert mensen op hun mobiele telefoon om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. Ook wordt mensen afgeraden om naar de brand te komen kijken.

Het vuur brak iets voor 19.00 uur uit bij het bedrijf Karsten Tenten aan de Factorij. Ontruimingen zijn volgens een woordvoerder van de brandweer niet nodig, aangezien de brand woedt in een industriegebied. Het brandende pand bestaat uit drie delen, die allemaal in brand staan.

Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De brandweer heeft het sein brand meester, wat betekent dat de brand onder controle is, nog niet gegeven. Als het vuur eenmaal onder controle is, kan het nablussen nog wel tot zaterdag doorgaan, aldus de woordvoerder.

Foto's

  • Maik Van den berg
    Brandhoff Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions