Clicky


Wout Poels geeft na val op in Parijs - Nice

Wout Poels geeft na val op in Parijs - Nice
09-03-2018 17:08 | Sport | auteur ANP

VENCE - Wielrenner Wout Poels is uitgevallen in Parijs - Nice. De Nederlander van Team Sky viel enkele kilometers voor het einde van de zesde etappe. Zijn team maakte kort later bekend dat hij de koers niet meer hervat. Poels was aan de rit begonnen als de nummer twee van het klassement, op 15 seconden van de Spaanse leider Luis Léon Sanchez.

Hoe ernstig de blessure van Poels is wordt nog onderzocht. Naar verluidt is hij op weg naar het ziekenhuis. De Limburger was in voorbereiding op de Ronde van Italië, waar hij samen met ploegmaat en Tourwinnaar Chris Froome van start wil gaan. Het ligt in de planning dat Poels ook meedoet in de Ronde van Frankrijk. Normaal gesproken is Froome de kopman van Sky, maar de Brit wacht mogelijk een schorsing.

De etappe van Sisteron naar Vence over 198 kilometer met vijf beklimmingen werd gewonnen door de Fransman Rudy Molard, voor de Belg Tim Wellens en de Fransman Julian Alaphilippe. Beste Nederlander was Sam Oomen, op de vijfde plaats. Sanchez, die als nummer vier over de finish kwam, blijft op kop in het klassement.

Zaterdag wacht het peloton opnieuw een heuvelachtige etappe, in een rit over 175 km tussen Nice en Valdeblore La Colmiane. De finish is op de laatste col van de eerste categorie.