Clicky

 
Transport Online - Opnieuw bellende jaknikkers op de bon op A67

Opnieuw bellende jaknikkers op de bon op A67

Opnieuw bellende jaknikkers op de bon op A67
09-03-2018 17:06 | Controles | auteur Redactie [FE]

EERSEL - Vanwege de verkeerscampagne die eind mei vorig jaar startte, controleerde de politie donderdag 8 maart opnieuw op de rijksweg A67. Een jaar lang controleren zij met grote regelmaat op gevaarlijk rijgedrag en bekeuren zij waar nodig.

Ondanks de vooraankondiging 'Jaknikkers.....Let op! Wij gaan controleren' en de ruime media-aandacht, waren toch nog veel bestuurders druk bezig met handelingen in de auto die hen afleiden en daardoor strafbaar zijn.

Er werden 24 vrachtwagenchauffeurs bekeurd omdat ze met hun telefoon bezig waren, net als 5 bestuurders van personenauto’s. Er werden ook nog andere bekeuringen uitgedeeld, onder meer voor snelheidsovertredingen en rijden zonder geldig rijbewijs. In totaal werden 39 processen-verbaal opgemaakt, waarvan 29 voor het niet handsfree bellen.

Gespot

Op aanwijzing van politie spotters begeleidden motorrijders bellende chauffeurs naar een parkeerplaats, waar collega's van de afhandeleenheid ze hebben aangesproken en bekeurd. Spotters observeren vanaf hoger gelegen locaties aan of langs de snelweg, waar ze goed zicht hebben op het gedrag van passerende chauffeurs.

Mindset

Projectleider Wim van Ziel, Team Verkeer: "We willen niet alleen maar boetes uitdelen. Door in gesprek te gaan met de mensen willen we vooral de mindset veranderen. Dit vergt intensievere controles voor langere tijd. We hopen dat met onze bijdrage het aantal ongevallen zal afnemen op de A67."

Kijk vooruit, houd afstand

We letten vooral op de thema's afleiding en bumperkleven want dat zijn de voornaamste oorzaken van de 35 ongelukken die maandelijks op de A67 gebeuren. Eén op de drie keer is er een vrachtwagen bij betrokken. Wim: "De chauffeur heeft niet altijd schuld, maar als er een vrachtwagen bij het ongeluk betrokken is, dan is de impact vele malen groter." 

Laat je niet afleiden, blijf scherp

Handelingen zoals bellen achter het stuur leiden de aandacht af. Je bent niet meer scherp op wat er om je heen in het verkeer gebeurt. Omdat er dan gevaar ontstaat voor jezelf of andere weggebruikers is dit strafbaar en daar treden we tegen op. Een boete voor bumperkleven kan oplopen tot 600 euro. Een boete voor handheldbellen kost 230 euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden