Clicky

 
Transport Online - Salah Abdeslam verbreekt stilzwijgen

Salah Abdeslam verbreekt stilzwijgen

Salah Abdeslam verbreekt stilzwijgen
09-03-2018 16:13 | Buitenland | auteur ANP

PARIJS - De vermoedelijk enige overlevende dader van de zelfmoordaanslagen die in november 2015 in Parijs zijn gepleegd, Salah Abdeslam, heeft tegenover een Franse rechter een goed woordje gedaan voor een andere verdachte. Het was vrijdag voor het eerst dat Abdeslam zelf het woord nam tegenover personen die zijn belast met zijn vervolging, volgens Franse media.

De 28-jarige Fransman die in Brussel is opgegroeid zette de rol van verdachte Ali Oulkadi uiteen. Ali Oulkadi had hem gesmeekt duidelijk te maken dat hij destijds enkel Abdeslam met een auto naar de Brusselse deelgemeente Schaerbeek heeft gereden en verder niks met terroristische aanslagen te maken had. Abdeslam zei dat hij Ali Oulkadi nooit om hulp heeft gevraagd.

Bij een reeks terroristische zelfmoordaanslagen vielen vrijdag 13 november 2015 in Parijs en Saint-Denis circa 130 doden en 350 gewonden. Abdeslam werd in maart 2016 in Brussel aangehouden. Hij staat in België terecht wegens een schietpartij enkele dagen voor zijn arrestatie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden