Clicky

 
Transport Online - ReproClaim wil miljoenen terug van stichting ReproRecht

ReproClaim wil miljoenen terug van stichting ReproRecht

ReproClaim wil miljoenen terug van stichting ReproRecht
08-03-2018 20:07 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Tientallen Nederlandse bedrijven willen miljoenen euro's terughalen bij Stichting Reprorecht. Dat geld is volgens hen de afgelopen jaren ten onrechte aan die stichting betaald en daarom hebben zich tot nu toe vijftig bedrijven verenigd in het platform ReproClaim. Dat stelt dat de bedrijven zijn misleid met facturen waarbij het erop lijkt dat er moet worden betaald.

Een en ander kwam aan het licht door de stichting Eerlijk Auteursrecht, die voor de bedrijven onderzoek deed naar het gebruik van informatie en van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Daaruit bleek, volgens Eerlijk Auteursrecht, dat alle onderzochte bedrijven jaarlijks onterecht hebben betaald. Contact met Stichting Reprorecht heeft niet tot resultaat geleid. Volgens Eerlijk Auteursrecht stuurt Reprorecht de bedrijven jaarlijks facturen voor het maken van kopieën uit boeken, kranten en tijdschriften waarbij het lijkt of er een betalingsverplichting op rust. Reprorecht stuurt vervolgens aanmaningen en incassoaankondigingen.

Volgens een woordvoerder van Eerlijk Auteursrecht hebben al vijftig bedrijven zich bij het platform aangesloten. Als er genoeg geld is, kan het platform naar de rechter. Reprorecht zou al jaarlijks rond de 20 miljoen euro hebben geïncasseerd.

De Stichting Reprorecht wilde donderdagmiddag niet reageren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions