Clicky


Resultaten Waberer’s stijgen boven verwachtingen uit

Resultaten Waberer’s stijgen boven verwachtingen uit
08-03-2018 17:23 | Financieel | auteur Redactie [FE]

BUDAPEST - Het in Budapest gevestigde bedrijf Waberer’s International Nyrt., de Europese marktleider in vrachttransport, rapporteert vandaag de financiële resultaten over het vierde kwartaal van 2017. Waberer’s presteerde boven verwachting goed in 2017, wat een succesvolle implementatie van de strategie laat zien.

Wat de toekomstplannen betreft, blijft de organisatie gefocust op het versterken van haar positie in de CEE-regio door verdere toegenomen acquisities. Waberer’s jaarlijkse rapport met goedgekeurde cijfers voor 2017 zal in april 2018 gepresenteerd worden tijdens de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering.

De omzet steeg in het vierde kwartaal van 2017 ten opzichte van vorig jaar met 21 procent tot 179 miljoen euro. De omzet van het Internationale Transport Segment steeg met 24 procent, dankzij continue prijstoenames en acquisitie-effecten. De vlootomvang groeide met 18 procent op jaarbasis.

Ferenc Lajkó, CEO van WABERER’S INTERNATIONAL Nyrt. geeft commentaar op de resultaten: “Kijkend naar het volledige jaar 2017, ben ik blij te kunnen rapporteren dat onze financiële prestaties boven de verwachtingen van onze aandeelhouders zijn uitgestegen. Onze sterke prestaties in 2017 demonstreren de succesvolle implementatie van onze strategie, gericht op omzettoename via organische en anorganische groei, ondersteund door efficiëntiewinsten en de toepassing van geavanceerde technieken. 2017 was een enerverend jaar voor Waberer’s, mede door onze entree in de arena tijdens onze beursgang in juli.

De omzet en terugkerende EBITDA van de groep lagen beide boven het lange termijn doel van 15 procent, deels toe te schrijven aan de effecten van de acquisitie en deels toe te schrijven aan organische groei.

Onze sterke groei op jaarbasis in het vierde kwartaal was vooral te danken aan een combinatie van uitstekende organische prestaties en de succesvolle integratie van LINK: de groei in omzet oversteeg 20% terwijl de terugkerende EBITDA-groei bijna 50% bedroeg, met nog grotere groeipercentages op de behaalde resultaten. Als gevolg van onze unieke monitoring- en trainingsprocedures verbeterde het brandstofverbruik met meer dan 4%, terwijl onze nauwkeurig afgestemde optimalisatiemachines hebben geleid tot besparingen op een groot deel van onze belangrijkste kostenposten. Ondertussen hebben de prestaties van LINK, onze Poolse dochteronderneming die we medio 2017 hebben overgenomen om het Europese consolidatieproces van de sector te starten, verbeteringen laten zien omdat de integratie-inspanningen op alle werkterreinen worden voortgezet.

Wat de toekomst betreft, zijn we van plan om de organische en anorganische fronten te versterken. Organisch gezien moeten we meer vertrouwen op technologische oplossingen om onze operationele efficiëntie nog verder te verbeteren, waarbij digitalisering en beter datagebruik een centraal doel is voor 2018. We zijn van plan om onze zeer diverse klantenbasis verder uit te breiden door ons te richten op de aantrekkelijke auto- en e-commerce sectoren. In het regionale segment blijven we ons richten op het versterken van onze positie in de regio door verdere toegenomen acquisities.

Ik verwacht dat de Groep in de toekomst ten minste een vergelijkbare groei kan doormaken, en ik kijk met vertrouwen en overtuiging uit naar ons groeiplan.”