Transport Online - Eén dode en nog altijd vier bemanningsleden vermist door brand op 'Maersk Honam' [+video]

Eén dode en nog altijd vier bemanningsleden vermist door brand op 'Maersk Honam'

Eén dode en nog altijd vier bemanningsleden vermist door brand op 'Maersk Honam' [+video]
08-03-2018 17:07 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

OMAN - Vier bemanningsleden zijn, ondanks grote inspanningen, nog altijd vermist na de brand op het containerschip de Maersk Honam dat dinsdag 6 maart uitbrak. Eén van de bemanningsleden is om het leven gekomen bij de brand. Hij liep ernstige brandwonden op. Daarnaast raakten twee bemanningsleden ernstig gewond. Zij hadden direct medische zorg nodig omdat hun toestand verslechterde. Zij zijn geëvacueerd van het schip de ALS Ceres door een marineschip en overgedragen aan de Indiase kustwacht en krijgen nu medische behandeling aan wal.

De overige 19 bemanningsleden aan boord van de ALS Ceres zijn onderweg naar Cochin, Zuidwest-India, waar medische professionals en crisispsychologen klaarstaan om hen op te vangen, meldt Maersk.

"We doen ons uiterste best om de omstandigheden van alle geëvacueerde collega's te verzorgen en van nabij te volgen. Ook hebben we voortdurend contact met hun naaste familie ", zegt Søren Toft COO van Maersk.

De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. maersk geeft aan nauw te zullen samenwerken met de plaatselijke autoriteiten om de oorzaak te achterhalen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions