Transport Online - Europese Commissie stuurt Britse regering aanmaning van 2,7 miljard douanerechten

Europese Commissie stuurt Britse regering aanmaning van 2,7 miljard douanerechten

Europese Commissie stuurt Britse regering aanmaning van 2,7 miljard douanerechten
08-03-2018 14:11 | Algemeen | auteur ANP

BRUSSEL - De Europese Commissie eist een achterstallige betaling van 2,7 miljard euro op van de Britse regering. Brussel heeft een aanmaningsbrief naar Londen gestuurd omdat de Britten weigeren douanerechten af te dragen voor kleding en schoenen uit China. De douanerechten van de lidstaten zijn een van de inkomstenbronnen voor de jaarlijkse EU-begroting.

Het Verenigd Koninkrijk werd vorig jaar al gevraagd bijna 2 miljard euro aan gederfde douane-inkomsten in de Brusselse kas te storten, nadat de fraudedienst OLAF van de EU had vastgesteld dat importeurs op grote schaal frauderen.

De Britten waren al jaren eerder gewaarschuwd voor mogelijke fraude bij de invoer van textiel en schoeisel uit China maar lieten dat op zijn beloop. Zo werden damesbroeken fictief gewaardeerd op 91 cent per kilo, terwijl alleen de marktprijs van katoen al 1,44 euro per kilo was.

De commissie heeft berekend dat de schade voor de EU-begroting in de periode van november 2011 tot december vorig jaar 2,7 miljard euro bedraagt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,657
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions