Volkeraksluizen tijdelijk gestremd voor hoge scheepvaart

Volkeraksluizen tijdelijk gestremd voor hoge scheepvaart
07-03-2018 16:52 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

WILLEMSTAD - Vanwege spoedwerkzaamheden aan de taatspennen is de oostkolk van de Volkeraksluizen van 8 tot en met 30 maart 2018 volledig gestremd. Gedurende deze periode kan de hoge vaart vanaf 13,90 m boven NAP geen gebruik maken van de Volkeraksluizen.

De overige twee kolken en de jachtensluis blijven beschikbaar.

Tijdens werkzaamheden aan de Volkeraksluizen eind vorig jaar is gebleken dat door slijtage de taatspennen van sluishoofd C van de oostkolk niet meer voldoen. Om verdere schade aan de taatspennen te voorkomen, heeft Rijkswaterstaat hoofd C buiten gebruik gesteld. Sindsdien wordt met een halve oostkolk geschut.

Om zo snel mogelijk weer de gehele sluiskolk ter beschikking te hebben, wordt vanaf 8 maart 2018 gestart met de herstelwerkzaamheden. De oostkolk is dan volledig gestremd. Rijkswaterstaat wil voor de start van het recreatieseizoen de oostkolk weer volledig in gebruik hebben.

Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, kunnen tijdens het paasweekend ook de hoge beroepsvaart en jachten met staande masten de Volkeraksluizen weer passeren.

De herstelwerkzaamheden aan de taatsen zijn zowel complex als omvangrijk. De maatregelen worden uitgevoerd in een speciaal op maat gemaakte droogzetkuip, waarmee het werk veilig en goed kan worden uitgevoerd. De sluisdeur draait op de taatspennen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden