Clicky


Onzekerheid over start Noord-Zuidlijn

Onzekerheid over start Noord-Zuidlijn
06-03-2018 19:16 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Het is nog niet helemaal zeker of de Amsterdamse Noord-Zuidlijn op 22 juli gaat rijden. Deskundigen hebben de gemeente in een onafhankelijk onderzoek begin dit jaar geadviseerd pas eind deze maand vast te stellen of de geplande startdatum haalbaar is. Volgens hen moet er nog veel gebeuren voordat de nieuwe metrolijn Amsterdam-Noord met de Zuidas kan verbinden.

De onderzoekers concluderen dat de betrokken organisaties onvoldoende op elkaar zijn afgestemd en de "strakke eenduidige sturing en het toezien op naleving van afspraken gemaakt vanuit het gemeenschappelijk belang ontbreekt''. De gemeente erkent dat er verschillen zijn van inzicht en zegt er alles aan te doen de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Zo is de afstemming tussen de betrokken partijen sterk geïntensiveerd, staat in een reactie.

Ook ligt er nu een voorstel over het aanpassen van de dienstregeling, een van de zorgpunten. Aanvankelijk was het de bedoeling in de spits twaalf keer per uur te rijden, maar dat moet naar tien keer per uur gedurende de hele dag. Hierbij speelt onder meer het veiligheidsprincipe mee dat een metrostel bij een calamiteit altijd op een station moet kunnen stoppen. De ambitie is de frequentie op te voeren naar twaalf, maar volgens vervoersbedrijf GVB is dit voorlopig voldoende voor het aantal verwachte reizigers.

Verder is er nog werk aan de winkel bij het verstrekken van zogenoemde realtime-reisinformatie. Door technische problemen lukt dit nog niet in alle gevallen, bijvoorbeeld bij verstoringen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions