Transport Online - Vliegtuigbazen klagen over strengere controles

Vliegtuigbazen klagen over strengere controles

Vliegtuigbazen klagen over strengere controles
06-03-2018 19:10 | Algemeen | auteur ANP

BRUSSEL - Vakantiegangers die naar een land buiten de Schengenzone vliegen deze zomer lopen kans op forse vertragingen door de strengere paspoortcontroles. De directeuren van een aantal luchtvaartmaatschappijen waaronder Air France-KLM klagen daarover bij de Europese Commissie.

Nieuwe EU-regels hebben 'een disproportioneel effect’ op de doorstroming van het luchtverkeer, zeggen de bazen van onder andere Ryanair, Lufthansa, British Airways en Vueling. Ze vragen om meer automatische controles maar ook meer personeel voor in het drukke zomerseizoen.

Op sommige luchthavens leidden de strengere controles afgelopen zomer tot 300 procent meer vertraagde vluchten. Ook op Schiphol ondervonden reizigers overlast. Het duurt 20 seconden langer per passagier om de douane te passeren waardoor het een uur kost om een vliegtuig startklaar te krijgen. Door de procedures miste 5 procent meer passagiers per dag een aansluitende vlucht.

De maatschappijen waren dinsdag in Brussel samen voor een bijeenkomst van Airlines for Europa (A4E) waarin ze zich hebben verenigd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,564

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen