Transport Online - FNV wil doorbetaling toeslagen tijdens vakantie of verlof

FNV wil doorbetaling toeslagen tijdens vakantie of verlof

FNV wil doorbetaling toeslagen tijdens vakantie of verlof
06-03-2018 09:42 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - FNV Transport & Logistiek eist de doorbetaling van onregelmatigheids- en overwerktoeslagen tijdens vakantie of verlof. "Overleg met de werkgevers (TLN) heeft helaas niets opgeleverd. In een laatste poging een gang naar de rechter te voorkomen roepen we de werkgevers op om voor 15 maart afspraken met ons te maken", aldus de vakbond.

FNV Transport & Logistiek wil:

  • doorbetaling van de overuren en overuurtoeslagen, onregelmatigheidstoeslagen (zoals voor werken op zaterdag en zondag) en andere toeslagen (koude toeslag, vuil werk toeslag) tijdens vakantie of verlofdagen;
  • nabetaling van de uren en toeslagen die de afgelopen 5 jaar tijdens vakantie of verlofdagen niet zijn uitgekeerd.

En dit uiteraard voor alle transportwerknemers die structurele overuren hebben gemaakt of structureel onregelmatige diensten hebben gedraaid.

Naar de rechter?

"Tijdens het afgelopen jaar hebben we geprobeerd hierover (cao-)afspraken te maken met werkgeversorganisatie Transport & Logistiek Nederland (TLN). Dit overleg heeft helaas niets opgeleverd, zodat er voor FNV Transport & Logistiek nu niets anders op lijkt te zitten dan de zaak aan de rechter voor te gaan leggen. We vinden het jammer als het zover zou moeten komen, want dit geeft een hoop gedoe en is zeer tijdrovend", aldus FNV Transport & Logistiek.

FNV Transport & Logistiek heeft daarom inmiddels haar eerste vervolgstap gezet. "We hebben TLN per brief gevraagd om voor 15 maart 2018 aan te geven om alsnog namens hun leden (de transportondernemingen) afspraken met ons te maken. Lukt dat weer niet, dan starten wij met gerechtelijke procedures tegen een aantal transportbedrijven (leden van TLN) om via de rechter nabetaling af te dwingen van het juiste loon (inclusief toeslagen)."

Acties bij zorg en NS succesvol

We hebben er echter het volste vertrouwen in dat we de transportwerkgevers alsnog tot (na)betaling van de gederfde inkomsten kunnen dwingen. Eerdere procedures en vakbondsacties die door de FNV hierover zijn gevoerd, onder meer in de gezondheidszorg en bij de Nederlandse Spoorwegen, zijn succesvol geweest.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions