Clicky

 
Transport Online - Jumbo en Coop nemen branchegenoot Emté over

Jumbo en Coop nemen branchegenoot Emté over

Jumbo en Coop nemen branchegenoot Emté over
05-03-2018 09:53 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

VEGHEL - Supermarktketen Emté komt in handen van zijn branchegenoten Jumbo en Coop. De twee partijen betalen daarvoor in totaal 410 miljoen euro aan de huidige eigenaar, groothandelsbedrijf Sligro.

De verkoop betreft zo'n 130 supermarkten, de distributiecentra van Emté in Kapelle en Putten, een vleesverwerkingsfabriek in Enschede en het hoofdkantoor in Veghel. Het is de bedoeling dat circa twee derde van de winkels naar Jumbo gaat en ongeveer een derde naar Coop.

Bij de overname zijn circa 6200 medewerkers betrokken, die samen goed zijn voor 2700 voltijdsbanen. Zij gaan allemaal mee naar de nieuwe eigenaars. De partijen verwachten de deal in de loop van dit jaar af te ronden. Dat is mede afhankelijk van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Emté was vorig jaar goed voor een omzet van 828 miljoen euro.

Sligro zocht al langer naar alternatieven voor zijn kwakkelende supermarktbedrijf, dat de afgelopen jaren bij gebrek aan schaalgrootte gestaag marktaandeel verloor. Jumbo en Coop werden steeds genoemd als de voornaamste gegadigden. Vorig jaar wees het bedrijf een bod op Emté evenwel nog van de hand.

De verkoop van Emté, dat als zelfstandige keten ophoudt te bestaan, was volgens topman Koen Slippens van Sligro dan ook geen gemakkelijke beslissing. "We hebben de tijd genomen om zorgvuldig de alternatieven te onderzoeken, met oog en respect voor alle betrokkenen'', zegt hij. Het voorstel van Jumbo en Coop was volgens de topman het beste voor personeel, klanten, leveranciers, franchisenemers en aandeelhouders.

Het groothandelsbedrijf houdt aan de deal daarnaast een meerjarig contract over, waardoor het de belangrijkste toeleverancier wordt van Jumbo's restaurantdochter La Place. Daarmee verstevigt Sligro volgens Slippens zijn positie als toeleverancier van de horeca in Nederland. Financiële details daarover zijn niet bekendgemaakt.

Foto's

 • J.Roeland
  Simon Loos
 • J.Roeland
  COOP
 • J.Roeland
  Euser
 • Van de Brug
  Van de Brug
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden