Clicky

 
Transport Online - Minder vaak vertraging door dieren op het spoor

Minder vaak vertraging door dieren op het spoor

Minder vaak vertraging door dieren op het spoor
05-03-2018 09:30 | Ongevallen | auteur ANP

UTRECHT - Ondanks allerlei maatregelen om dieren te weren van het spoor, waren er vorig jaar bijna 1900 aanrijdingen en andere incidenten met dieren. Volgens spoorbeheerder ProRail liepen 4861 treinen daardoor vertraging op, 20 procent minder dan het jaar ervoor (6090 treinen).

De afgelopen jaren is over een lengte van 2300 kilometer hekwerk geplaatst en ook zijn op veel plaatsen natuurlijke afscheidingen, zoals een houtwal of sloot, aangelegd om te voorkomen dat (huis)dieren op het spoor terechtkomen.

Tachtig knelpunten zijn of worden door ProRail aangepakt. Oversteekplaatsen worden afgestemd op de behoefte van de diersoorten die er gebruik van maken, bijvoorbeeld een buis onder het spoor, een loopplank onder een spoorbrug of speciale tunnels en viaducten. Geurzuilen met de stof tupoleum, waarvan de geur lijkt op een brandlucht, schrikken wild af en helpen ook tegen konijnen die de spoorbaan ondergraven.

Begin dit jaar werd het treinverkeer bij Ommen stilgelegd omdat er pony's op het spoor liepen. Ook lopen treinen vertraging op door bijvoorbeeld een loslopende hond op het spoor.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden