Clicky


Man schiet zichzelf dood bij Witte Huis

Man schiet zichzelf dood bij Witte Huis [+video]
03-03-2018 19:50 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - Een man heeft zichzelf doodgeschoten bij het Witte Huis. Er vielen volgens de autoriteiten geen andere slachtoffers.

De Secret Service, die verantwoordelijk is voor de beveiliging van de president, meldt in een verklaring dat de man bij het Witte huis een verborgen handvuurwapen tevoorschijn haalde. Hij vuurde meerdere kogels af, maar voor zover bekend niet richting de ambtswoning van de president.

Een getuige vertelde de krant The Washington Post dat hij twee schoten hoorde en vervolgens een man op de grond zag vallen. Omstanders renden weg. "Alweer vuurwapens'', schreeuwde iemand. "Alweer vuurwapens.'' Op Twitter verscheen een filmpje waarop te zien is hoe honderden mensen wegvluchten.

Getrokken wapens

De Secret Service lijkt geen enkel risico te hebben genomen nadat alarm was geslagen over de schoten. Agenten namen met getrokken wapens poolshoogte. Medewerkers van het Witte Huis kregen volgens NBC News opdracht een veilige plek te zoeken in het gebouw. Ook werden wegen rond het pand afgesloten.

Agenten van de Secret Service hebben niet geschoten, zei een woordvoerster van de dienst tegen CNN. Een woordvoerster van het Witte Huis liet weten dat president Donald Trump is geïnformeerd over het voorval. De president en zijn echtgenote waren niet aanwezig in het gebouw toen de schoten werden gelost.