IJzel in Zeeland en code geel om sneeuw

IJzel in Zeeland en code geel om sneeuw
02-03-2018 14:07 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT/AMSTERDAM - Vrijdagmiddag ijzelt het in Zeeland. Er valt daar regen terwijl het een paar graden vriest en dat betekent gladheid. Vanuit enkele plaatsen komen al meldingen van spekgladde wegen, meldt Weeronline. Dat neerslaggebied breidt zich de komende uren uit over het zuiden van het land en daarna de rest. Wegens sneeuwval heeft het KNMI code geel afgekondigd voor het hele land, behalve de drie noordelijke provincies. Rijkswaterstaat waarschuwt dat het tot zaterdagochtend in het hele land her en der heel glad kan zijn.

In het zuiden kan vrijdagavond 1 tot 3 centimeter sneeuw vallen. Daarna gaat het ook sneeuwen in het midden en in het noorden. In de nacht wordt het min 1 in Zeeland en min 9 in Groningen. Zaterdagochtend is ook nog op veel plaatsen glad. Dan ligt overigens alleen in het noorden en noordoosten de gevoelstemperatuur nog beneden de min 15 graden.

De ANWB verwacht dat er vooral in het zuiden meer kans op gladheid is en langere files. De kou heeft alvast gezorgd voor asfaltschade op de A16 tussen Dordrecht en de Moerdijkbrug richting Breda. Verkeer heeft daar meer dan een uur vertraging door de spoedreparatie.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden