Clicky


Edwin Evers krijgt Gouden Harp

Edwin Evers krijgt Gouden Harp
02-03-2018 10:07 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Edwin Evers is dit jaar de winnaar van de Buma Gouden Harp. De dj van Radio 538 krijgt de prijs voor zijn verdiensten voor de Nederlandse muziekindustrie.

"Edwin Evers is de bekendste radio-dj van Nederland en heeft ochtendradio vanaf het begin op de kaart gezet", zegt directeur Buma Cultuur Frank Helmink over de keuze voor Edwin. "Hij weet zich na twintig jaar nog steeds te onderscheiden, wat ontzettend knap is in de dynamische wereld van dit medium. In die tijd heeft hij volle aandacht geschonken aan Nederlands talent. Het is vooral daarom niet meer dan terecht om Edwin te onderscheiden met de Buma Gouden Harp."

Evers begon zijn carrière bij een lokale omroep in Overijssel en belandde via Veronica bij 3FM, waar hij begon met Evers Staat Op. In 2000 stapte hij over naar Radio 538. Hij krijgt de prijs maandag tijdens het Buma Awards Gala voor componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers. De uitreiking vindt plaats in Theater Amsterdam. Vorig jaar won Frits Spits de Gouden Harp.

Vanuit zijn vakantieadres in Oostenrijk gaf de dj in zijn eigen show op Radio 538 een eerste reactie op het nieuws. "Ja, onwijs leuk toch? Ik wist het al een tijdje, maar moest het voor me houden. Maar het kon nu niet lang meer duren, omdat de uitreiking maandag al is. Ik ben zeer vereerd, zeker als je er niet op rekent." Hij zegt dat de harp een mooi plekje krijgt in een speciale prijzenkast in zijn thuisstudio.