Bidfood start proef met koelmotor op stikstof in plaats van diesel

Bidfood start proef met koelmotor op stikstof in plaats van diesel
01-03-2018 15:44 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

SCHIEDAM - Deze maand start Bidfood een proef met een van de CO2-neutrale koelmotoren van Dearman. Een vrachtwagen van de vestiging in Schiedam wordt voorzien van een koelmotor die werkt op stikstof in plaats van diesel. De proef is een initiatief van de online groothandel, Dearman en de gemeente Rotterdam.

“Het terugdringen van onze CO2-uitstoot is een belangrijk onderwerp binnen onze organisatie. Met een wagenpark van 350 vrachtwagens hebben we daar een verantwoordelijkheid in”, vertelt Tom Berk, directeur supply chain development.

“Momenteel zijn onze vrachtwagens uitgerust met koelmotoren die op diesel werken. Wanneer de proef een succes blijkt willen we de mogelijkheden bekijken om ons volledige wagenpark te laten uitrusten met CO2-neutrale koelmotoren.”

Prototype

Gedurende de proef moet de betrouwbaarheid en de kwaliteit van het systeem blijken.

“De koelmotor die we gaan testen is een prototype, waardoor de techniek nog erg kostbaar is. Bovendien moeten we op het terrein een infrastructuur aanleggen voor het tanken van stikstof. Mede dankzij subsidie van de gemeente Rotterdam kunnen we de proef uitvoeren”, vervolgt Berk.

De proef met de CO2-neutrale koelmachine zal een jaar duren, waarna moet blijken of verdere uitrol van de techniek mogelijk is.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden