Clicky


ILT legt vrachtwagens aan de ketting

ILT legt vrachtwagens aan de ketting
01-03-2018 11:33 | Transport | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de politie hebben in februari twee vrachtwagens van een transportbedrijf in West-Brabant elders gestald zodat ze de weg niet meer op konden. Op verzoek van de ILT heeft de Britse inspectiedienst ook enkele vrachtauto’s van deze firma stilgezet.

Na een faillissement reed de vervoerder vanaf begin dit jaar in binnen- en buitenland rond zonder eigen bedrijfsvergunning. Om dit te verhullen, werden vergunningbewijzen voor het wegvervoer van een ander transportbedrijf gebruikt.

Na de actie van de inspectie heeft het bedrijf uiteindelijk zelf de vrachtwagens op het eigen terrein gehouden totdat begin deze week alle vergunningen in orde waren. De ILT heeft hierop de twee vrachtwagens vrijgegeven. Ook die in Groot-Brittannië mochten weer gaan rijden.

Het bedrijf heeft een proces-verbaal gekregen voor het rijden zonder vergunning. Daar staat een boete op die kan oplopen tot € 4.300 per overtreding. De afhandeling hiervan ligt bij het Openbaar Ministerie. Het bedrijf beschikt over bijna dertig vrachtwagens.

De ILT heeft de vervoerder die zijn bedrijfsvergunningen ‘uitleende’, ook een proces-verbaal opgelegd. Ook hierop staat een boete die kan oplopen tot € 4.300 per overtreding.

De inspectie ziet streng toe op transporteurs zonder vergunning. Want dit is concurrentievervalsend voor bedrijven die wel volgens de regels werken. Naast het opleggen van een proces-verbaal kan de ILT een last onder dwangsom opleggen of bestuursdwang (stilleggen van een bedrijf of onderdelen ervan) toepassen.