Clicky

 
Transport Online - Extreem laag water bij Rotterdam

Extreem laag water bij Rotterdam

Extreem laag water bij Rotterdam
01-03-2018 11:26 | Algemeen | auteur ANP

ROTTERDAM - Rotterdam kampt met een extreem lage waterstand op zee en op de Maas. Oorzaak is de harde oostenwind. Het waterpeil is gezakt tot 1.45 meter onder NAP, de laagste stand sinds 1996. Woensdag verwachtte Rijkswaterstaat nog dat het peil zou uitkomen op -1.53. Dat is uiteindelijk niet gehaald.

Om het rivierwater binnen te houden, sluit Rijkswaterstaat tot en met het weekeinde de Haringvlietsluizen. In januari sloot het sluizencomplex ook al, maar toen vanwege hoge waterstanden.

Ook in Zeeland is het waterpeil flink gezakt. Zowel op de Oosterschelde als de Westerschelde en in verschillende kanalen en havens is het peil extreem laag. Fietsen, scheepswrakken en resten van oude bebouwing zijn droog komen te liggen.

Boswachter Thomas van der Es van de Biesbosch constateerde "de hoogwatervloedlijn van een paar weken geleden is nog zichtbaar. Nu raakt de Biesbosch 'al' zijn water kwijt."

De scheepvaart op de Waddenzee heeft ook problemen. "Vanwege de voorspelde lage waterstanden is de mogelijkheid om de haven van zowel Nes als Holwerd te bereiken de komende dagen beperkt. U dient rekening te houden met stremming en vertraging", laat veerdienst Wagenborg weten.

Het veer van Den Helder naar Texel kamp eveneens met uitval van uitvaarten. Deze situatie zal waarschijnlijk vrijdag en zaterdag voortduren.

Foto's

 • J.Roeland
  KLG EUROPE
 • J.Roeland
  NOVA CURA
 • J.Roeland
  ALFA-NERO
 • J.Roeland
  ANCOLIA

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden