Clicky

 
Transport Online - Drukte op de weg rond Amsterdam door sneeuw

Drukte op de weg rond Amsterdam door sneeuw

Drukte op de weg rond Amsterdam door sneeuw
28-02-2018 08:39 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Rond Amsterdam is woensdag sprake van een flinke ochtendspits vanwege gladheid door sneeuwval. Iets voor 08.00 uur stond in het hele land 180 kilometer file, waarvan de meeste files zich voordoen rond de hoofdstad, meldt de ANWB.

De 180 kilometer file is gemiddeld voor 08.00 uur op een woensdag, maar aangezien het voorjaarsvakantie is, had er eigenlijk minder moeten staan. "Daarom valt het toch wel op’’, aldus een woordvoerder van de ANWB.

Op de A1 van Amersfoort naar Amsterdam zijn twee ongelukken gebeurd, een bij Naarden en wat verderop bij Diemen. Op beide plekken is een rijstrook dicht. Bij elkaar staat er 18 kilometer file. Bij Naarden slipte een auto door de gladheid en belandde tegen de vangrail. Op de A2 van Utrecht naar Amsterdam rijdt het verkeer vanwege de gladheid over twintig kilometer langzaam tussen Maarssen en knooppunt Holendrecht.

Code geel

De verwachting is dat het verkeersbeeld tot ongeveer 09.00 uur er ongeveer hetzelfde blijft. Daarna klaart het weer op en zullen de problemen op de weg snel oplossen.

Het KNMI heeft code geel afgegeven. Het weerinstituut waarschuwt dat het in het hele land, met uitzondering van het zuiden, plaatselijk glad zijn kan zijn door sneeuwresten of lichte sneeuwval.

Koudste dag

Volgens Weeronline wordt het woensdag met maxima van -1 in Zeeland tot -4 graden in het noordoosten de koudste dag van de winter. In De Bilt wordt het naar verwachting maximaal -2 graden. Daarmee wordt woensdag de eerste officiële ijsdag van de winter en de koudste 28 februari ooit gemeten. Het oude record van -1,6 graden stamt uit 1904.

Woensdagmiddag vriest het voor het gevoel 10 tot 14 graden en in de nacht van woensdag op donderdag wordt het opnieuw ijskoud met -8 graden in de Randstad tot lokaal -11 aan de Duitse grens. Donderdagochtend vroeg worden de laagste waarden behaald en voelt het aan als -15 tot -20 graden. De kou wordt in het weekend geleidelijk verdreven.

Foto's

  • Hurkmans
    Hurkmans

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions