Clicky


Niet naar het toilet in Arriva-treinen door de kou

Niet naar het toilet in Arriva-treinen door de kou
27-02-2018 18:49 | Algemeen | auteur ANP

HEERENVEEN - Reizigers die dezer dagen op pad gaan met een trein van Arriva zijn gewaarschuwd: de toiletten in de treinen zijn buiten gebruik door de vorst. De bakken waarin de urine en uitwerpselen worden opgevangen, kunnen omdat het ook overdag vriest aan het einde van de dag niet meer worden geleegd.

De volle opvangbakken kunnen zorgen voor storingen en om dat te voorkomen stelt Arriva de treintoiletten in Groningen, Friesland, Limburg en die op de trajecten Zwolle - Emmen en Almelo - Hardenberg buiten gebruik. Stickers op de toiletdeuren waarschuwen de reizigers. Zodra het overdag niet meer vriest, worden de toiletten weer in gebruik genomen, aldus Arriva.

Treintoiletten van NS blijven wel gewoon beschikbaar. "Alle toiletten in onze treinen zijn vorstbestendig'', laat een woordvoerster desgevraagd weten. Ze had niet direct een antwoord op de vraag hoe NS dat in technische zin klaarspeelt. Overigens beschikken alleen intercity's en de nieuwste lichting Sprinters standaard over toiletten. Oudere Sprinters ontberen een wc.