Transport Online - Transportbedrijf TSA uit Ede failliet verklaard

Transportbedrijf TSA uit Ede failliet verklaard

Transportbedrijf TSA uit Ede failliet verklaard
27-02-2018 16:58 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

ZUTPHEN - Transportbedrijf TSA uit Ede, dat in opspraak raakte na bedreigingen en onterechte ontslagen van werknemers, is failliet verklaard. De rechtbank in Zutphen velde vandaag het oordeel over het transportbedrijf van Johannes Zock.

“Een mooie dag voor de ex-werknemers, die al maanden tevergeefs wachten op hun geld. Via het UWV krijgen ze nu alsnog een deel vergoed”, zegt transportbestuurder Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen.

Transportbedrijf TSA kwam onlangs in het nieuws tijdens een uitzending van tv-programma Opgelicht!? In het programma vertellen chauffeurs – waaronder ook een lid van CNV Vakmensen – hoe ze door hun ex-werkgever zijn behandeld. De ex-werknemers hebben nog tienduizenden euro’s tegoed, maar TSA weigert – zelfs na een rechtszaak – te betalen.

Faillissement

“In zo’n geval hebben we nog een uiterste middel: faillissement aanvragen”, zegt Van Rijssel. “Daarmee bereiken we twee dingen: de transportsector wordt er beter van én de werknemers krijgen via het UWV tenminste nog een deel van hun geld.”

In het geval van het CNV-lid gaat het om bruto ruim 7.000 euro. Hij heeft inmiddels weer elders een baan gevonden.

Vergunning kwijt

Het faillissement betekent automatisch ook het verlies van de transportvergunningen. Van Rijssel: “TSA lag op ons verzoek al onder de loep van de NIWO, die de vergunningen verstrekt. Maar dit is nu ingehaald door het faillissement.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions