Transport Online - Helft vakantiehuisjes vol schimmel en beestjes

Helft vakantiehuisjes vol schimmel en beestjes

Helft vakantiehuisjes vol schimmel en beestjes
27-02-2018 09:34 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Vakantiebungalows worden vaak niet goed schoongemaakt, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Onderzoekers troffen vaak poepbacteriën, stof, haren, schimmels, beestjes en vlekken aan op matrassen en muren. Roompot Vakanties, de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland, probeerde publicatie van dit onderzoek tegen te houden, maar werd onlangs door de rechter in het ongelijk gesteld.

Onderzoekers van de Consumentenbond boekten op dertig vakantieparken in Nederland een huisje. Ze onderzochten vervolgens hoe schoon het onderkomen was. Hierbij werd ook een uv-lamp gebruikt die onder meer sporen van urine, bloed en andere lichaamsvloeistoffen zichtbaar maakt. Onder meer de douchevloer of badkuip, wc-bril, deurklink, wastafelkraan en eettafel werden onder de loep genomen.

Veertien huisjes bleken niet schoon genoeg. Vooral de muren in de keuken, wc en badkamer waren vies. In bijna de helft van de woningen werd de bacterie E. coli aangetroffen, die ook bekendstaat als de poepbacterie. Ook het aanrecht bleek vaak niet schoon. Slechts in zeven van de dertig huisjes werden op het aanrecht niet te veel bacteriën aangetroffen.

Maatregelen

Center Parcs, Roompot en Landal zeggen de uitslagen van de tests serieus te nemen en beloven maatregelen.

Roompot zegt in een nadere reactie verrast te zijn door de resultaten. De exploitant van vakantieparken juicht consumentenonderzoek toe, "mits relevant en zorgvuldig uitgevoerd''. Aan dat laatste wordt getwijfeld. Volgens Roompot blijft schoonmaak mensenwerk en met "wekelijks duizenden schoongemaakte vakantiehuizen kan er altijd wat misgaan''.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,286

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions