Clicky


Vermiste baby Hannah gevonden

Vermiste baby Hannah gevonden
26-02-2018 22:03 | Binnenland | auteur ANP

EERSEL - De zes maanden oude baby Hannah die maandag werd ontvoerd, is in goede gezondheid gevonden, meldt de politie in Noord-Brabant. Ook de ouders zijn terecht, liet de politie weten.

De drie werden maandagavond rond 20.00 uur gevonden op een vakantiepark in het Duitse Bad Bentheim. De vader en moeder zijn aangehouden.

Maandagochtend werd groot alarm geslagen nadat de baby vanaf een parkeerplaats in Eersel werd meegenomen in een auto. Al gauw ging de politie ervan uit dat Hannah was meegenomen door haar biologische ouders. De baby was door Jeugdzorg onttrokken aan het ouderlijk toezicht en werd op de parkeerplaats afgepakt van haar pleegmoeder.

Het onderzoeksteam zette alle beschikbare middelen in om Hannah in veiligheid te brengen. Ook werd een Amber Alert verstuurd.

In de loop van de dag kwam een tip binnen dat de mogelijk gezochte vader was gezien bij een vakantiepark in Bad Bentheim. In nauw overleg met de Duitse collega’s werd verder onderzoek verricht bij het vakantiepark. Hannah en haar ouders bleken daar in een vakantiehuisje te zitten. Kort daarop konden de ouders worden opgepakt.

De ouders van Hannah zitten nog vast in Duitsland en om hun uitlevering zal worden verzocht, zei de politie. "Hannah is in veiligheid gebracht en keert zo snel als mogelijk terug naar Nederland”, meldde het onderzoeksteam.

De baby was uit huis geplaatst vanwege vermoedens over mishandeling. In oktober vorig jaar werden bij het meisje gebroken ribben, een gebroken enkel en meerdere blauwe plekken geconstateerd en haar ouders (25 en 26 jaar) werden aangehouden wegens mishandeling. Het meisje was nog maar amper anderhalve maand oud toen ze onder toezicht werd geplaatst. Een tante en een oom ontfermden zich over het meisje. De ouders ontkennen dat ze het kindje hebben mishandeld.