Clicky

 
Transport Online - FIOD onderzoekt frauderende pakketbezorgers

FIOD onderzoekt frauderende pakketbezorgers

FIOD onderzoekt frauderende pakketbezorgers
26-02-2018 18:22 | Algemeen | auteur ANP

ROTTERDAM - De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft administratie en gegevensdragers in beslag genomen in een onderzoek naar belastingfraude door Rotterdamse pakketbezorgers. Dat gebeurde tijdens doorzoekingen in drie kantoorunits in Rotterdam en twee woningen van vermoedelijke leidinggevenden in Maassluis en Vlaardingen.

Naast bedrijfsspullen heeft de dienst ook beslag gelegd op geld, sieraden en een Porsche. Het gaat om een aantal bedrijven die gedurende 2014 tot en met 2017 geen of te weinig loon- en omzetbelasting afdroeg aan de fiscus. Daardoor heeft de Nederlandse schatkist naar schatting ruim 2,3 miljoen euro misgelopen, meldt de FIOD. Er zijn maandag geen verdachten aangehouden. Een woordvoerder wil niet zeggen hoeveel verdachten en vennootschappen er in beeld zijn.

Het gaat om pakketbezorgers die werkten voor grotere ondernemingen. Als de fiscus een van de bedrijfjes in het vizier kreeg, werden de activiteiten door een volgend bedrijfje voortgezet, met hetzelfde personeel. Mogelijk stonden de bedrijfjes op naam van stromannen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden